ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
992-08
01/09/2010
|
בפני השופט:
שושנה שטמר
|
- נגד - |
התובע:
עירית קרית מוצקין עו"ד אבי גולדהמר ואח'
|
הנתבע:
גלי גיל מרכז ספורט ונופש בקריית מוצקין בע"מ עו"ד י. סגל ואח'
|
פסק-דין |
1. זוהי תובענה למתן סעד הצהרתי לפיו הסכם פשרה, שקיבל תוקף של פסק דין, בוטל כדין על ידי המבקשת, ולכן - מיום הביטול ואילך - אין פסק הדין בר-תוקף.
השאלות העומדות להכרעה הן, אם הסכם שקיבל תוקף של פסק דין, על פיו התחייבה עיריה להמנע ממתן שירותים של חוגים במועדון ספורט שמנוהל על ידה על מנת שהחוגים יינתנו רק במועדון אחר שפועל בתחומה, ניתן לביטול על ידה. נימוקי העיריה בבקשה לאישור ביטול ההסכם היו שההסכם הוא לזמן בלתי קצוב, ויש לעיריה זכות לבטלו, שההסכם פוגע בתושבי העיר, בחופש העיסוק, יש בו הגבל עסקי וכן בשל שינוי הנסיבות עקב הדרישה ההולכת וגוברת לאותם חוגים המצדיקה שחרור העיריה מהתחייבותה.
הרקע העובדתי
והליכים קודמים לאלו שבתיק זה
2. התובעת, עירית קרית מוצקין (להלן - "
העיריה"), יזמה הקמת מרכז ספורט ונופש עירוני לרווחת תושבי קרית מוצקין והסביבה בתחום המוניציפאלי שלה. לשם כך פרסמה בשנת 1985 מכרז לבניה, הקמה, ניהול והפעלה של מרכז ספורט ונופש בשטחה, על מקרקעין שחכרה ממינהל מקרקעי ישראל.
הנתבעת, חברת גלי-גיל מרכז לספורט ונופש בקרית מוצקין בע"מ (להלן - "
גלי-גיל"), היא חברה פרטית שבאמצעות בעלי מניותיה דאז זכתה במכרז והקימה את מרכז הספורט המכונה גם כ"קאנטרי גלי-גיל", אשר החל לפעול בשנת 1988.
בעקבות הזכייה במכרז, נחתם בין העיריה לבין גלי-גיל ביום 2/7/86 הסכם (להלן - "
הסכם ההקמה"), לפיו הקרקע, עליה עמד להיבנות הקאנטרי קלאב, הוחכרה לגלי-גיל למשך 25 שנים עם אופציה להאריך את החכירה לעוד 24 שנים. כן הוסכם, כי בתום תקופת ההחכרה, תוחזר הקרקע על המבנים שגלי-גיל תבנה עליה, לעיריה.
3. עוד הוסכם בין הצדדים בהסכם ההקמה, כי גלי-גיל תיתן הטבות לתושבי העיריה: הנחה של 20% וזכות קדימה ברכישת מנויים. כן נקבע כי יוקם ועד משותף של אנשי העיריה ואנשי "גלי-גיל" אשר יתוו את מדיניות הקאנטרי-קלאב לגבי עיסוקיו ומתן הקלות או הטבות אחרות לתושבי המקום.
4. במהלך שנת 1996 החלה העיריה בהקמת מועדון ספורט בשם "ספורט-לי" (להלן - "
ספורט- לי"), אשר החל לפעול בשנת 1997. ספורט-לי עמדה לקום בקרבת מקום לגלי-גיל בתחומי קרית מוצקין - במרחק של כ-600 מ' ממנה.
עוד בשלבי ההקמה של ספורט-לי, התנגדה גלי-גיל להקמתו והגישה מספר תובענות בערכאות השונות נגד העיריה. עמדתה של גלי-גיל היתה שהיא הקימה את הקאנטרי ביוזמת העיריה ומתוך הבנה והסכמה שמדובר במרכז ספורט עירוני אשר ישמש את תושבי קרית מוצקין. בתמורה הסכימה גלי-גיל לדרישות שונות של העיריה ומהן, כאמור, מתן הנחות לתושבי העיר ועוד ואף את הקמת הקאנטרי עצמו, שעלתה סכום גבוה (כשישה מיליוני דולר, לטענת גלי-גיל). אציין כי טענתה של גלי-גיל בדבר התחייבות העיריה לבלעדיות לתפעול מועדון ספורט וקאנטרי, לא מצאה ביטוי בהסכם ההקמה.
5. המחלוקת באשר לזכותה של העיריה להקים ולהפעיל את ספורט-לי נדונה בה"פ (חי') 33448/96 לפני השופט ש' ברלינר. ביום 14/11/96 נתן השופט ברלינר תוקף של החלטה להסכם פשרה בין הצדדים, הנושא תאריך 12/11/96 (להלן - "
הסכם הפשרה"). נביא להלן את ציטוטו, שכן הוא העומד במרכז ההתדיינות כאן:
"1. מסמך זה נכתב מתוך רצון טוב של ראש עיריית קרית מוצקין, חיים צורי והנהלת קאנטרי קלאב 'גלי גיל' בקרית מוצקין.
2. הנהלת 'גלי גיל' מתחייבת להסיר כל תביעה משפטית כנגד עיריית קרית מוצקין והנוגעות להקמת בריכת השחיה העירונית, או בעלי התפקידים בה, ונגד גב-ים השקעות בע"מ. 'גלי גיל' מסכימה לבניית הבריכה על פי המפורט במכרז.
3. עיריית קרית מוצקין, מתחייבת לא לבנות מגרשי טניס בשטח הבריכה העירונית וסביבתה.
4. עיריית קריית מוצקין לא תמכור מינויים לבריכה העירונית בשנת הפעילות הראשונה שלה, אך תהיה רשאית למכור כרטיסיות ליחידים.
5. עיריית קרית מוצקין, מתחייבת לא לפתוח חדר כושר בשטח הבריכה העירונית או סביבתה בשתי שנות הפעילות הראשונות שלה.
6. עיריית קריית מוצקין תהיה רשאית לקיים חוגים בחדר שיועד לחדר הכושר בלבד. החוגים יהיו רק כאלה שאינם מתקיימים בקאנטרי 'גלי גיל' למעט ריקודי שנות השישים.
7. עיריית קרית מוצקין תהיה רשאית להקים מגרש כדורסל/עף בשטח הבריכה העירונית.
8. הנהלת 'גלי גיל' ועיריית קרית מוצקין יעשו כל מאמץ לשפר את האוירה בין הצדדים וימנעו מכל השמצה או דברים שיש בהם לפגוע בצד השני
9. עיריית קרית מוצקין ו'גלי גיל' לא יעסיקו עובדים שעובדים בפועל במקביל באחד המקומות".